Terhesség Baba 0-12 hó Baba 1-3 év

06 80 33 12 33

hétköznap 9 és 17 óra között

Kinek ajánlott a gyerekital?

Pálinkás Zsanett, Tanácsadó

Szerző: Pálinkás Zsanett Tanácsadó

A Junior gyerekitalok 1-3 éves gyerekek számára készültek és tehéntej alapúak, ugyanakkor a benne található összetevőket a gyermek igényeinek megfelelően módosították. A gyerekitalok ezen felül fontos tápanyagokat is tartalmaznak.

Mikor vezetheted be gyermeked étrendjébe a gyerekitalt?

Az elsődleges tejalapú táplálék 1 éves kor után továbbra is az anyatej a kisgyermek számára, hiszen az 1-2 év közötti gyermekeknek az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként továbbra is szükségük van napi 500 ml tejalapú táplálékra (tejalapú táplálék az anyatej, annak hiányában gyerekitalt javaslunk), amely hozzájárulhat a szükséges vitaminok és tápanyagok biztosításához!

A Junior gyerekitalok 1 éves kortól vezethetők be a gyermek étrendjébe, amennyiben

  • nincs már lehetőség anyatejes táplálásra
  • a baba tápszeres táplálást kapott 1 éves kor előtt
  • nem áll fenn tejfehérje-érzékenység, laktózérzékenység.

A gyerekital bevezetésével kapcsolatban feltétlenül kérd ki gyermekorvosod tanácsát!

A Junior gyerekital, nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz, naponta 500 ml (2 pohár) mennyiség adása javasolt gyermekednek anyatej hiányában, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy a baba megkapja a fejlődéséhez szükséges tápanyagokat!

A tehéntej bevezetését számos szakember csak 3 éves kor felett javasolja.

Speciális esetek, amikor csak a gyermekorvos javaslata alapján vezetheted be a gyerekitalt kisbabád étrendjébe

Csecsemőkorban kialakulhat ételallergia és ételérzékenység, ezt szerencsére a gyerekek legnagyobb része kinövi. Például a gyermekek többsége kinövi a tehéntej-allergiát, bár páran 6-8 éves korukig is allergiásak maradhatnak. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor kisbabádnak speciális tápszerre, táplálásra van szüksége egy éves kora után is valamilyen allergia, vagy betegség miatt, ezért semmi esetre se vezesd be a Junior gyerekitalt gyermeked étrendjébe 1 éves kor után, amíg nem konzultáltál a gyermekorvossal. Amennyiben gyermeked laktózérzékeny, ezt a terméket ajánljuk. Kérd ki a gyermekorvos véleményét!

Tudtad? Az 1-3 éves magyar kisgyermekek 42%-a nem fogyaszt elég kalciumot*, mely kiemelt fontosságú a csontok és fogak egészséges fejlődéséhez. A Milumil Junior gyerekital – az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként – hozzájárulhat a gyermeked számára szükséges kalciummennyiség 100%-ának biztosításához (napi 500 ml elfogyasztása esetén)!

Gyerekital a fogzás és válogatós étkezés idején

Az ételek közti válogatás 1 éves kortól már megfigyelhető a babáknál, hiszen egyre jobban vágynak az önállóságra. Az egyoldalú táplálkozás hátránya, hogy az intenzív fejlődésben lévő kisded szervezete nem kap meg minden fontos tápanyagot, amire szüksége van. Ezért tejalapú táplálék adásával, mint az anyatej, Junior gyerekital egészítheted ki a napi étrendjét. Változatos elkészítésének köszönhetően, a válogatós időszakban nagy segítségedre lehet, hiszen kínálhatod gyermekednek önálló italként, ízesítheted gabonakávéval, de ízletes zöldség és gyümölcsturmixot is készíthetsz belőle.

A fogzási időszakban, vannak gyerekek, akik elutasítják az anyamellet és a cumisüveget is a fogíny érzékenysége miatt. A lefejt anyatejet vagy annak hiányában a Junior gyerekitalt itatópohár vagy pohár használatával könnyen el tudja fogyasztani a gyermek, minden kellemetlen fájdalom nélkül.

*Forrás: 0-3 éves csecsemők, kisdedek és a szoptatós anyák táplálkozási felmérése, TNS Hoffmann – Nutricomp, 2015

Tetszett a cikk? Keresd fel a Nutriklub Tipegő táplálása szekcióját még több információért, vagy olvasd el az Egészséges étrend 1 éves korban cikkünket. Tapasztalt védőnőnket is bármikor felkeresheted tanácsért. Az életkoralapú Facebook-csoportjainkban pedig olyan anyukákkal beszélgethetsz, akik szintén nagy figyelemmel kísérik gyermekük fejlődését - gyere és csatlakozz!

Nálatok milyen a válogatós időszak? Mik voltak a tünetek? Meséld el kommentben!

Más anyukák hozzászólásai (-- db)

Kapcsolódó cikkek

Rendben

A weboldalunkon sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk neked. A részletes leíráshoz kattints ide!