Terhesség Baba 0-12 hó Baba 1-3 év

06 80 33 12 33

hétköznap 9 és 17 óra között

Termékek / Nutriton anyatej sűrítő por

Nutriton anyatej sűrítő por

Nutriton anyatej sűrítő por

Szoptatás után gyakran előfordulhat, hogy a baba kisebb mennyiségű anyatejet bukik vissza. Ezt a jelenséget a szülők sokszor ijesztő tünetnek élik meg, hiszen már 5-10 ml folyadék kicsordulása is nagy mennyiségnek tűnhet számukra. Az első hat hónapban gyakran jelentkezhet bukás, hiszen a kisbabáknál a torok hátsó fele és a gyomor felső része nagyon közel helyezkedik el egymáshoz. A baba nyelőcsöve rövid, az alsó záróizomzata pedig még nem elég fejlett (nem záródik jól), így a gyomrába kerülő anyatej egy része könnyen visszaáramlik. Néhány kisbaba minden szoptatás után bukik egy kicsit, főleg akkor, ha nagyon mohón eszik, ekkor a lenyelt levegő távozásával kisebb anyatejmennyiség is visszacsoroghat. A bukás egészen 10 hónapos korig is fennállhat, majd fokozatosan megszűnik a nyelőcső záróizomzatának megerősödésével.

Amennyiben részletesen szeretnél informálódni a csecsemőkori refluxról, olvasd el cikkünket az anyatejes vagy tápszeres babák esetében fellépő bukás lehetséges okairól és kezeléséről itt.

A Nutriton sűrítőpor alkalmazása csecsemőkori reflux esetén:

A Milumil Nutriton azonnal oldódó sűrítő, amely

 • könnyen oldódik – nem szükséges melegíteni
 • gluténmentes
 • tej- és laktózmentes

A szentjánoskenyérfa magjából készült Nutriton nagy előnye az, hogy már kis mennyiség is képes nagyobb mennyiségű anyatejet besűríteni.

Minden étkezés előtt alkalmazható. Az előetetéssel bekerülő Nutriton a szopás alatt a gyomorba kerülő anyatejet is sűríti.

Alkalmazható anyatej, tápszeroldatok, és készételek sűrítésére vagy önmagában, gél formátumban kanállal adagolva az étkezések előtt vagy közben. Ajánlott rendszeres vagy visszatérő csecsemőkori és kisdedkori bukás, hányás, reflux, terhességi hányás és nyelési nehézség esetén.

Kiszerelés: 135 g


A speciális - gyógyászati célra szánt - tápszert kizárólag a gyermekorvos javaslatára, orvosi ellenőrzés mellett, a címke szerinti használati utasítás szerint alkalmazhatóak. Alkalmazás előtt olvassa el a termék címkéjén feltüntetett adhatósági és elkészítési útmutatót! Ne térjen el a használati utasítástól, mert az zavart okozhat a kisbaba fejlődésében. Parenterálisan nem adhatóak, és gyermekek elől elzárva tartandóak! 

Elkészítés

Cumisüvegben: Elkészítjük a tápszert a szokásos módon, megfelelő hőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáadjuk a Milumil Nutritont a felhasználási útmutatóban megadott mennyiségben. Jól felrázzuk (30-60 mp), 3-4 percig állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön, majd ismét felrázzuk és a tápszeroldat azonnal fogyasztható.

Gél készítése (előetetéshez): 1 kanál Milumil Nutritont hozzáadunk 20-25 ml vízhez vagy anyatejhez. 3-4 percig állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Az elkészült gélből minden etetés (szoptatás vagy tápszeres táplálás) előtt kiskanállal adunk a babának.

A Milumil Nutriton az elkeverést követően 4-15percen át még sűrűsödik. Javasolt egyszerre csak egy mérőkanállal adni a folyadékhoz, majd várni, míg besűrűsödik. Csak ezt követően adjunk további kanalakkal a kívánt sűrűség eléréséig. 1 mérőkanál = 1,7 g. Mindig a dobozban található kanalat használjuk!

Adagolás

Előetetésként, gélnek elkészítve: 1 kanál Milumil Nutritont hozzáadunk 20-25 ml vízhez vagy anyatejhez. 3-4 percig állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Az elkészült gélből minden etetés (szoptatás vagy tápszeres táplálás) előtt kiskanállal adunk a babának.

Cumisüvegben: elkészítjük a tápszert a szokásos módon, megfelelő hőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáadjuk a Milumil Nutriton port: 100 ml elkészített tápszerhez 1 kanál Milumil Nutritont. Jól felrázzuk (30-60 mp), 3-4 percig állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön, majd ismét felrázzuk és a tápszeroldat azonnal fogyasztható.

Kanalas étkezésnél, sűrítőnek használva: 60 ml folyadékhoz 2 kanál Milumil Nutriton port adunk.

Összetétel

maltodextrin, szentjánoskenyérmag, kalcium-karbonát, vas-szulfát, cink-szulfát. Szentjánoskenyérmagból kivont,fel nem szívódó poliszacharidot tartalmaz.

Figyelmeztetés

A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej. A legegészségesebb táplálási mód a szoptatás.

 • A Milumil Nutriton sűrítő kizárólag orvos javaslatára, orvosi ellenőrzés mellett, a használati utasítás szerint alkalmazható.
 • A Milumil Nutritont elsődlegesen érett csecsemőknek javasoljuk, koraszülött csecsemőknek a tápszer alkalmazása kizárólag gyermekorvos felügyelete mellett javasolt.
 • A nem ivóvíz minőségű víz használata és az előírástól eltérő hígítás a csecsemő egészségét veszélyeztetheti.
 • A Milumil Nutriton kizárólagos táplálásra nem alkalmas.
 • A tápszer parenterálisan nem alkalmazható.
 • A Milumil Nutriton gyermekektől elzárva tartandó.

Kiváló Milumil minőséget garantálunk:

 • gondosan válogatjuk és ellenőrizzük a felhasznált alapanyagokat
 • konzerváló-, színező-, és mesterséges aromaanyagokat nem használunk a hatályos rendeleteknek megfelelően
 • szigorúan ellenőrizzük a gyártási folyamatot

Üzletek

Megvásárolható a gyógyszertárakban

Más anyukák hozzászólásai (-- db)

Ajánlott termékek

Lactamil müzliszelet szoptató anyáknak

Vitaminpótlás könnyedén, akár a játszótéren vagy séta közben. Vidd magaddal!

Lactamil tejes ital szoptató anyáknak

Támogasd szervezeted vitaminokkal és ásványi anyagokkal a szoptatás alatt!

Milumil banános tejpép 6hó+

Új ízekre vágyik a pici? Kóstoljátok meg banános pépünket! Finomított cukor nélkül!

Milumil 7 gabonás pép 6hó+

Babáknak fejlesztett gabonapép, anyatejjel elkészítve is!

Milumil "Első kanál" tejpép 4hó+

Kezdd a hozzátáplálást finomított cukrokat nem tartalmazó tejpépünkkel!

Milumil 2 Jó éjszakát! tápszer 6hó

Tápszer, amely rizspehely és keményítő révén sűrűbb állagot biztosít

Milumil 2 anyatej-kiegészítő tápszer 6hó

Anyatejes táplálás kiegészítéséhez vagy 1-es tápszer folytatásaként 6 hótól

Milumil 5 gyümölcsös tejpép 6hó+

Változatosabb ízekre vágyik kisbabád? Banán-narancs-barack-alma-körte egy pépben

Milumil 3 gyümölcs+3 gabona tejpép 8hó+

Nincs szüksége finomított cukorra! Tedd változatossá babád menüjét finomított cukor nélkül!

Rendben

A weboldalunkon sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk neked. A részletes leíráshoz kattints ide!