A Nutriklub szakértő a babák táplálása területén, hiszen tulajdonosa, a Nutricia 120 éve nyújt megoldást azoknak az édesanyáknak, akik nem tudnak szoptatni, és 40 éve alapította a Nutricia Anyatejkutató Központot.

Az Első 1000 nap jelentősége

Az első 1000 nap, azaz a fogantatástól egészen 2 éves korig terjedő időszak egy életre meghatározó. Ha az Első 1000 nap alatt a baba megfelelő táplálékokat kap, ez pozitív hatással lesz rövid és hosszú távon is az egészségére. A Nutricia Early Life Nutrition az Első 1000 Nap Program kiemelt támogatója.


120 év tapasztalat

120 éve, ha egy anya nem tudott szoptatni, a csecsemőnek jóval kevesebb esélye maradt életben maradni, mint azoknak a babáknak, akiket édesanyjuk tudott anyatejjel táplálni. A Nutricia termékeinek köszönhetően maradtak életben az 1935-ben Angiában született négyes ikrek - előtte a négyes ikreknek sokkal kevesebb esélyük volt az életben maradásra.

Az első 1000 nap szemlélet jegyében tudományos programjaink a korai életszakasz összes stádiumára kiterjednek: az édesanyák táplálkozása a terhesség és a szoptatás alatt, az anyatej összetétele és kedvező hatásai az egészségre, a születés előtti és utáni növekedés. Ma már termékeket kínálunk a korai életszakasz minden szakaszára: a szoptatás alatti vitaminpótlásra, a hozzátáplálásra, valamint anyatej hiányában az anyatej kiegészítésére, a tejalapú táplálás biztosítására.

40 év anyatejkutatás


Kiváló elemzési és technikai infrastruktúránkkal és szakértelmünkkel elkötelezett kutatócsapatunk az anyatej komplex összetételét elemzi. Azt is vizsgálják, hogy a szoptató anya étrendje hogyan befolyásolja a saját egészségét és a tej összetételét. Ezek a kutatási programok segítséget nyújtanak számunkra abban, hogy megismerjük az anyatej előnyeit és támogassuk a szoptatást. Kutatóink készítették el a TIM gépet, amely modellezi a csecsemő bélrendszerét és emésztését, ezáltal a kutatók behatóan tanulmányozhatják a táplálkozási rendellenességeket, hogy megoldást találhassanak rájuk.

Az anyatej adja számunkra az inspirációt, hiszen több mint 40 éve tanulmányozzuk.

A VILÁG TÖBB RÉGIÓJÁBÓL IS GYŰJTJÜK ÉS ELEMEZZÜK AZ ANYATEJ ÖSSZETÉTELÉT, HOGY MÉG TÖBBET TUDJUNK MEG A CSECSEMŐ LEGEGÉSZSÉGESEBB TÁPLÁLÉKÁRÓL.

TUDTAD-E? – ÉRDEKESSÉGEK AZ ANYATEJRŐL

 • Az anyatej bakteriális összetétele egyénenként eltér 
 • Az anyatej 9%-a prebiotikus oligoszacharidokat tartalmaz 
 • Az anyatej akár 130 különböző oligoszacharidot is tartalmazhat 
 • Az anyatej összetétele a szoptatás alatt folyamatosan változik a baba igényeinek megfelelően 
 • A szoptatás alatt főként az anyatej zsírtartalma változik 
 • Egy egészséges szoptató édesanya anyateje tökéletes arányban tartalmazza a szükséges fehérjét, zsírt, szénhidrátot és vitaminokat 
 • A közvetlenül születés után termelődő anyatejet kolosztrumnak vagy előtejnek hívjuk, ami gazdag antitestekben, ezzel segítve az újszülött emésztő- és immunrendszerének fejlődését. 
 • Az antitestek, enzimek és hormonok a többi alkotórésszel együtt alkotják a tökéletes anyatejet – ezeket az összetevőket nem tudják a tápszerekhez adni

GLOBÁLIS JELENLÉTÜNK


Három kutatási központunk a világon több mint 35 országból mintegy 400 kutatót foglalkoztat a különféle szakterületeken.

 • UTRECHT, Hollandia, Nutricia Kutató Központ
 • SZINGAPÚR, Nutricia Kutató Központ
 • SANGHAJ, Dumex Kutató Központ